Citronkaka med syrligt täcke
320 gram socker
3 ägg
200 gram smält smör eller margarin
2.5 dl mjölk
rivet skal av 1.5 citroner
350 gram vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk salt
0.5 tsk vaniljpulver
Smörj en bakform ca 13x20 cm och sikta/pudra vetemjöl.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Riv citronskal och ställ åt sidan.
Vispa socker och ägg pösigt.
Vispa i smör, mjölk och citronskal.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta ner i smeten.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 15 minuter.
Nu gör vi det syrliga täcket:
Riv resten av citronskalet och lägg i en kastrull tillsammans med i pressad citron och ca 0,75 dl strösocker. Koka upp och rör och låt koka tills det är lite segare konsistens. Tag då från spisen.
Stjälp upp kakan på ett galler. Häll på täcket och låt det överflödiga rinna av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar