Morotsfrallor med kummin, 24 st
50 gram jäst
6 dl fingervarmt vatten (37 grader)
4 msk olivolja
2 dl kesella
2 stora och rivna morötter
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
12-14 dl vetemjöl
4-5 kumminfrön
Sätt fram bakformar på en plåt och fördela kumminfrön i botten av dessa.
Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, oljan, kesellan, morötterna, salt och grahamsmjölet. Häll sist i vetemjölet och knåda degen smidig.
Låt jäsa under duk i 30-40 minuter.
Dela degen i 2 delar. Knåda lätt. Skär varje deg i 12 bitar och rulla till bullar som läggs i bakformarna.
Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med lite olivolja och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Låt svalna under bakduk på ett galler.
Dessa var så goda vid 2 tillfällen att jag aldrig fick några foton på dem.... Väldigt mycket beröm alltså för dessa!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar