Miniknäckis med tranbär, 24 st
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
2 dl torkade tranbär
3 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
1 1/2 msk flytande honung
2 tsk stötta anisfrön (jag hade bara färdigmalda så jag tog 1.5 tsk och mortlade dem lite till)
4 dl dinkelmjöl
2-3 dl fullkorn kärn vetemjöl fullkorn
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
Tillsätt först allt utom mjölsorterna. Häll sist i mjölsorterna och knåda till en smidig deg.
Dela upp degen i 24 bitar. Kavla ut varje bit till en platt kaka ca 15 cm i diameter och avsluta kavlingen med att använda kruskaveln. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter. Tills de är lite gyllene i kanterna. Låt svalna på galler.
Knäckis med nyöppnad brännvinsost från Falbygdens ost. Så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar