Syltgrottor med smak av rabarber och kanel
225 g rumsvarmt margarin eller smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Fyllning:
0.5-1 tsk rabarber och kanelmarmelad per kaka, recept se nedan
Garnering:
30-50 g grovt riven vit choklad
Rör margarin och socker smidigt. Tillsätt alla andra ingredienser (blanda mjöl och bakpulver först) och knåda ihop degen. Ställ den i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör 25 bollar och lägg i en liten folieform. Tryck till med tummen så det blir ett litet hål och häll i 0.5-1 tsk sylt per kaka.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Medan de fortfarande är varma så häller du lite riven choklad över. Det går bra utan med se bild nedan.
Rabarbermarmelad med kanel
500 g rabarber i bitar
2 kanelstänger
300 g syltsocker
(kan även kryddas lite med ingefära)
Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 20 minuter tills den blivit lite tjock i konsistensen. Mosa sönder rabarberbitarna. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt en kanelstång ligga i var burk (brukar bli 2 burkar).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar