lördag 17 december 2011

Juliga syltgrottor med rabarber/kanelmarmelad




Syltgrottor med smak av rabarber och kanel

225 g rumsvarmt margarin eller smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Fyllning:
0.5-1 tsk rabarber och kanelmarmelad per kaka, recept se nedan

Garnering:
30-50 g grovt riven vit choklad

Rör margarin och socker smidigt. Tillsätt alla andra ingredienser (blanda mjöl och bakpulver först) och knåda ihop degen. Ställ den i kylen i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Gör 25 bollar och lägg i en liten folieform. Tryck till med tummen så det blir ett litet hål och häll i 0.5-1 tsk sylt per kaka.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Medan de fortfarande är varma så häller du lite riven choklad över. Det går bra utan med se bild nedan.


Rabarbermarmelad med kanel

500 g rabarber i bitar
2 kanelstänger
300 g syltsocker
(kan även kryddas lite med ingefära)

Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 20 minuter tills den blivit lite tjock i konsistensen. Mosa sönder rabarberbitarna. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt en kanelstång ligga i var burk (brukar bli 2 burkar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar