En julig variant av kladdkaka. Om ni använder vinglögg så tar ni 2 msk och är det saftglögg så tar ni 5 msk glögg i.
Kladdkaka med glögg och pepparkaksgrädde
200 g margarin
200 g mörk choklad (Guido Castagna 76% kakaohalt är ljuvlig i)
4 ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 krm mellangrovt havssalt
2 msk vinglögg eller 5 msk saftglögg
Smält smöret, lägg i chokladen (bryt i bitar) och tag av kastrullen från plattan. Rör tills chokladen är smält i smöret. Låt svalna ngt.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker. Häll i chokladblandningen och glöggen.
Sikta ner mjöl och vänd i salt. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 14 minuter. Passa tiden!!!! Den ska vara kladdig.
Gräddtäcke:
Vispa 3 dl grädde
vispa i lite kakao och vaniljsocker efter smak
krossa ca 8-10 pepparkakor och vänd i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar