lördag 17 december 2011

Grissini


Grissini med smak av rosmarin (välj chili, vitlök m m) ca 100 st

25 g jäst
4 dl ljummet vatten
4 msk olivolja
2 tsk salt
1 msk honung
4 msk färsk hackad rosmarin
10 dl vetemjöl

Garinering
olivolja att pensla med
havssalt med smak av rosmarin

Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Häll i olja, salt, honung och rosmarin. Rör sist i mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40-60 minuter.

Värm ugnen till 225 grader. Knåda degen på bakbordet (tillsätt mer mjöl vid behov) och dela i 4 degar. Varje deg blir ca 25 grissini. Gör dem ca 0.5-1 cm i diameter. Pensla dem med oljan och strö salt på. Nu ska de inte jäsas utan grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Jag har även haft i hackad färsk chili, vitlök mm. Kanongott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar