Twix - krispigt, krämigt och choklad:)
Botten:
225 g margarin eller smör
1 dl socker
6 1/2 dl mjöl
Kolan:
175 g margarin eller smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap
Toppen.
200 g mjölkchoklad, jag använder Guido Castagnas mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och tryck ihop den. Kavla ut den på plåten. Jag kavla ut hela längden men utnyttjade ej hela bredden av plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Häll alla ingredienserna till kolan i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 45 minuter eller tills den tjocknat till en kräm.
Häll kolan över botten och låt svalna något.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och bred ut den över twixen. Chokladen finns på www.ecoefashion.com
Skär i bitar då chokladen stelnat.
NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar