Tycker ni om tryfflar? Tänk er att äta en jättetryffel och biscotti på samma gång. Det är lika gott som det låter!
Recept Tryffelkaka
3 dl vispgrädde
300 g mörk hackad choklad (Guido Castagnas 76% choklad använde jag. Se till att ha en mild choklad om ni använder hög kakaohalt. Den är god även med en 60% choklad. Guido Castagnas choklad är kanon att baka på)
150 g biscotti (italienska mandelskorpor)
100-150 g hallon (frysta går bra med, låt de ligga framme att tina innan)
Klä en brödform/långpanna med ett bakplåtspapper.
Koka upp grädden och rör i den hackade chokladen.
Lägg hälften av biscottin i formen och häll på lika mycket av chokladen. Strö ut ca 1/2 av hallonen och lägg på fler lager av biscotti och choklad igen. Varva och toppa med choklad.
Kyl kakan i ca 6 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar