Brysselkex, ca 50 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram margarin
Pärlsocker att rulla i
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarinet och knåda det till en deg. Rulla ut degen till två rullar (ca 4 cm i diameter).
Rulla rullarna i pärlsocker och skär dem i skivor.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Syltkakor
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 gram margarin
Pärlsocker att rulla i
Apelsinmarmelad
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt margarinet och knåda det till en deg. Rulla ut degen till två rullar (ca 4 cm i diameter).
Rulla rullarna i pärlsocker och skär dem i skivor.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck en liten grop i mitten på kakan och lägg i lite marmelad (eller någon god sylt om ni föredrar det. Jag tar det som finns hemma, plommon, hjortron, hallon osv. Det är gott alltihop)
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Schackrutekakor
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gram margarin eller smör
Smaksättning
1 1/2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 msk apelsinmarmelad (kan uteslutas) och en msk vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, socker och margarin till en deg. Dela den i två bitar. I den ena biten knådar ni i kakao. I den andra knådar ni i vaniljsocker, apelsinmarmelad och vetemjöl.
Gör 4 rullar (två per deg) och sätt ihop dem intill och uppe på varann. Skär i bitar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar