Nybakta bullar, blir det godare än så? Jag har just förstått vitsen med att jäsa dem ordentligt. Vad stora de blev....
Fina vetesnurror, 55 st
Deg:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
2 ägg
2 dl socker
1 tsk salt
1,5-1,7 l vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
2 msk vaniljsocker
Lite strösocker (kan undvaras)
ev 0,5 hg mald mandel
Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker och ev sötmandel
Gör så här:
Smält margarinet och häll i mjölken. Detta ska vara fingertoppsvarmt (ca 37 grader). Häll detta över jästen i en bunke. Rör ut ordentligt. Häll i socker och salt. Rör i äggen. Rör sist i mjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 30-40 minuter (till den blir dubbelt så stor).
Rör under tiden ihop fyllningen. Vispa smör, socker och mandel (ej strösockret dock).
Dela degen i 2 bitar. Kavla ut till en rektangel. Bre på fyllningen och strö lite strösocker på. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg dem i bakformar. Låt jäsa under duk igen i ca 60 minuter tills de är stora och fina. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med uppvispat ägg och häll pärlsocker på toppen (för den som vill den hackade sötmandeln).
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar