måndag 23 maj 2011

Yoghurtmuffins med choklad och hallon. En tiopoängare!!!

Mjölken tog slut så då blir det yoghurtmuffins idag. Smeten smakade fortfarande gott så vi får se vilken succé detta ska bli. Än är de i ugnen så ikväll kommer utlåtandet. Får snart besök så det var bara att slänga ihop goda muffins.



Yoghurtmuffins med mörk choklad och hallon


4 dl vetemjöl special




4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt (ta mellangrovt salt om ni gillar en mer markant salt smak till söta bakverk!)
2 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk

2 dl yoghurt naturell (3%)




1 dl olja (gärna raps)
1 dl hallon

100 g mörk hackad choklad





Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa samman ägg, mjölk och olja.
Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten.


Rör ner choklad och hallon.




Fördela smeten i 12-14 muffinsformar (jag tar stora pappersformar och ställer i en muffinsform á 12 st. De sista 2 muffinsen ställer jag i 2 pappersformar och ställer intill i ugnen). 


Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.



Betyg: 10 av 10




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar