Yoghurtmuffins med mörk choklad och hallon
4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt (ta mellangrovt salt om ni gillar en mer markant salt smak till söta bakverk!)
2 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk
2 dl yoghurt naturell (3%)
1 dl olja (gärna raps)
1 dl hallon
100 g mörk hackad choklad
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser.
Vispa samman ägg, mjölk och olja.
Rör i de torra ingredienserna i äggsmeten.
Rör ner choklad och hallon.
Fördela smeten i 12-14 muffinsformar (jag tar stora pappersformar och ställer i en muffinsform á 12 st. De sista 2 muffinsen ställer jag i 2 pappersformar och ställer intill i ugnen).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar