Första squashen är skördad! Idag blev det en squashkaka med frostning (liknar morotskakan lite) och imorgon kan det ev bli squashplättar:)
Squashkaka med frostning
3 ägg
4 dl muskovadosocker
5 dl grovt riven squash (250 gram)
1.25 dl avokadoolja (raps fungerar fint)
1 apelsin (rivet skal av en apelsin)
3.5 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk malen ingefära
1 tsk mortlad kardemumma
2 tsk kanel
100 g hackad mörk choklad (gärna Guido Castagnas 76%)
Frosting:
120 g rumsvarm phiadelphiaost
40 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt squash, olja och apelsinskal. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner detta. Vänd sist i chokladen.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-55 minuter.
Låt svalna.
Vispa ihop frostingen och bred ut då kakan svalnat. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar