söndag 7 juli 2013

Pistagemuffins med bär och vit choklad



Pistagemuffins med bär och vit choklad, 12st

150 g smör
2.5 dl socker
2 ägg
1 dl välhackade pistagenötter
3 dl mjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning: Smultron och blåbär/vit choklad

Topping:
50 gram smör
50 gram hackad vit choklad Guido Castagna
1 dl hackade pistagenötter
1 dl mjöl

Riven vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja men botten. Vispa smör och smör fluffigt. Tillsätt äggen. Blanda alla torra ingredienser och rör i det i smeten. Häll i formar.
Lägg lite bär uppepå. Jag tog blåbär och smultron.

Nu gör vi Toppingen. Smält smöret och rör i hackad vit choklad. Rör tills det smält. Rör i nötter och mjöl. Klicka ut detta på toppen av muffinsarna.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Strö lite riven vit choklad på toppen. Sött, fräscht och gott:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar