Pistagemuffins med bär och vit choklad, 12st
150 g smör
2.5 dl socker
2 ägg
1 dl välhackade pistagenötter
3 dl mjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning: Smultron och blåbär/vit choklad
Topping:
50 gram smör
50 gram hackad vit choklad Guido Castagna
1 dl hackade pistagenötter
1 dl mjöl
Riven vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja men botten. Vispa smör och smör fluffigt. Tillsätt äggen. Blanda alla torra ingredienser och rör i det i smeten. Häll i formar.
Lägg lite bär uppepå. Jag tog blåbär och smultron.
Nu gör vi Toppingen. Smält smöret och rör i hackad vit choklad. Rör tills det smält. Rör i nötter och mjöl. Klicka ut detta på toppen av muffinsarna.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Strö lite riven vit choklad på toppen. Sött, fräscht och gott:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar