söndag 21 juli 2013

Kalljästa russinfrallor



Kalljästa russinfrallor

25 gram jäst
5 dl vatten (kallt)
1.5 tsk salt
1.5 msk mörk sirap
3 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
0.5 dl russin

Topping:
fiberberikade havregryn, russin och linfrö.


Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt resten och rör om ordentligt. Degen är kletig. Täck med plastfolie och ställ i kylen under natten (det räcker med en vanlig plastbunke). 
På morgonen sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och bakplåtspapper och strö russin, fiberberikade havregryn och linfrö på. Klicka ut 10-12 frallor och strö över samma sak igen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar