torsdag 15 maj 2014

Whoopie pies


De är så goda! Tänk er sandwich så men ännu godare... Jag tänkte prova ett nytt recept med dessa är så goda så nä jag gjorde samma som vanligt. Råströsockret var slut så jag tog muskovadosocker istället och ökade med hallonpurén. Jag ska nog kalla dem whoopsi istället för det var precis vad en sa när en kaka till slank ner...



Whoopie pies, 22-28 st

100 g rumsvarmt smör eko
2 1/4 dl muskovadosocker fair trade
1 ägg eko
2 1/4 dl mjölk eko
3.5 dl vetemjöl eko
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eko
1.5 dl kakao av hög kvalitet ex Guido Castagna
0.5 tsk havssalt

Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa smör och socker. Vispa i äggen och sedan mjölken (det blir grynigt). Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa i det. Klicka ut 44-56 små kakor på två bakplåtspapper. Grädda plåtarna en och en i mitten av ugnen i 7-10 minuter (beror på strl).



Nu gör vi krämen. Vispa 200 g smör med 150 g florsocker (1 dl väger ca 60 gram). Pressa saften från 1.5 dl hallon och vispa i krämen. Spritsa på en kakhalva och lägg över ett lock. Förvara i kylen och om ni vill frysa så strunta i att göra krämen nu utan lägg på den vid servering.


2 kommentarer:

  1. Sjukt goda! Ett måste om man gillar GB Sandwich.

    SvaraRadera
  2. Ja de är oslagbara. Funderar på hur de kan förnyas utan att förstöras.

    SvaraRadera