torsdag 15 maj 2014

Kladdkaka med krämigt täcke och flagad mandel



Kladdkaka med krämigt täcke och flagad mandel, 20 bitar

200 g smör eko
3 dl socker
3 dl vetemjöl eko
2 dl kakao av hög kvalitet ex Guido Castagna
1 tsk vaniljpulver
1 msk starkt kallt kaffe
4 ägg eko
1 dl flagad mandel

krämigt täcke
150 g mjölkchoklad, Guido Castagna
100 g smör eko
4 msk kakao av hög kvalitet ex Guido Castagna
1.5 dl florsocker
2 msk kallt kaffe

Garnering
flagad mandel och ca 25 g hackad mjölkchoklad

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper ca 25x30 cm.
Smält smöret och rör i sockret. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa i smörblandningen. Tillsätt ett ägg åt gången, kaffet och vänd sist i mandeln. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad. Rör i smöret och smält det i. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en slät kräm. Häll på kakan och toppa med garneringen. Låt stå till sig i några timmar eller gör kakan dagen innan servering. Servera med grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar