tisdag 13 maj 2014

Kladdkaka med tryffeltäcke



Kladdkaka med tryffeltäcke

150 g smör
2.75 dl socker
1 dl kakao av hög kvalitet ex Guido Castagna
2 tsk vaniljsocker
2 ägg eko
2 dl vetemjöl eko
1 krm havssalt

Tryffel
1.5 dl grädde eko
2 msk smör
200 g mörk kvalitets choklad (ex Marou)

Garnering
Flagad mandel

Smörj ej form (24 cm) med avtagbar botten. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och tillsätt sockret. Rör ner ett ägg åt gången. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner dem. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Koka upp grädden, tillsätt smör och choklad och rör tills chokladen smält. Låt svalna och häll på kladdkakan. Förvara i kylen men ta fram den en stund innan servering. Garnera med mandel eller valfria nötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar