torsdag 6 juni 2013

Syltrutor

Klassiska, fina syltrutor. Jag använde rabarber och jordgubbskompott som blev över efter min senaste saftkokning. Hallonsylt rekommenderas med.

Syltrutor

200 g rumsvarmt smör
1.5 dl socker
1.25 tsk vaniljsocker
1 äggula
5 dl vetemjöl + lite till utbakning

2 dl sylt eller kompott

Sätt ugnen på 180 grader.
Knåda (el kör i matberedaren) ihop degen. Ta 2/3 av degen och kavla ut i en bakplåtspappersklädd långpanna (jag slutade kavla ut några cm från kanterna). Bred på sylten.
Kavla ut resten av degen och sporra ränder som läggs diagonalt över kakan. Låt degen stå kallt ett tag innan så är den lättare att arbeta med el tillsätt lite mer mjöl.

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar