Rabarbermazarin, sommarens tårta
Botten:
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1 litet el 0.5 stort ägg (häll resten i fyllningen)
Rabarberkompott:
300 g rabarber
1 dl socker
2 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker)
Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
3 stora el 4 små ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Börja med botten. Klä en rund form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Ta fram matberedaren (el gör för hand såklart) häll i mjöl, bakpulver och socker. Klicka i det rumstempererade smöret. Mixa. Häll i ägget. Tryck ut i formen och låt stå i kylen minst 30 minuter.
Gör kompotten. Skiva rabarbern tunt. Häll i en kastrull med sockret (tillsätt vaniljpulvret efter några minuter) och låt koka i ca 10-15 minuter tills rabarbern är mjuk och mosad. Låt stå och svalna något.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nu gör vi fyllningen. Den gjorde jag bekvämt i matberedaren med. Mixa mandelmassa och socker. Tillsätt äggen en åt gången. Häll sist i mjöl och bakpulver.
Ta fram formen från kylen. Häll i kompotten i botten och fyllningen på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Låt stå och svalna.
Garnera sedan med florsocker blandat med lite vatten. Prova er fram.
Ta fram formen från kylen. Häll i kompotten i botten och fyllningen på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Låt stå och svalna.
Garnera sedan med florsocker blandat med lite vatten. Prova er fram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar