En chokladkaka med kola och jordnötstopping.
Chokladkaka med kolatäcke och jordnötter
100 gram smör/margarin
100 gram mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm mellangrov havssalt
kolatäcket:
1.5 dl grädde
1.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
0.5 msk smör
2 dl salta jordnötter
Smält smöret och häll i den mörka chokladen hackad. Rör tills chokladen har smält och ställ åt sidan så fort chokladen läggs i kastrullen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en annan skål.
Rör försiktigt i chokladsmeten i äggblandningen. Sikta i mjölblandningen och vänd i. Häll i formen och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Nu gör vi täcket. Häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka under omrörning tills du har kommit upp i 120 grader. Ja skaffa dig en termometer. Hittade min idag och jösses så enkelt. Ingen fundering alls på om det räcker. Rör ner smöret och jordnötterna. Bred ut på kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar