måndag 11 mars 2013

Apelsinrulle, roliga och fina småkakor


Apelsinrulle, 30-40 st


3 3/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 gram rumsvarmt smör/margarin
1 äggula

Fyllning:
100 gram mandel
2 dl florsocker
1 äggvita
rivet skal av 1 apelsin

Garnering:
florsocker+vatten
strössel

Vi börjar med mördegen. Blanda alla torra ingredienser. Knåda i smör och äggula. Låt degen vila i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Under tiden gör vi fyllningen. Skålla och skala mandeln. Mixa den i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en smet.
Tag fram bakplåtspapper och halva degen. Kavla ut den längs bakplåtspapprets långsida så den blir en rektangel ca 10 cm bred. Tag halva fyllningen och rulla ut den till en korv som läggs på mördegen. Rulla in den i degen. Rulla ihop bakplåtspappret men låt det vara ett mellanrum så kakan kan vidgas när den bakas. Gör likadant med andra halvan. 
Lägg rullarna/bakplåtspappret på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 14-15 minuter.

Låt svalna i pappret. Rulla ut och skär i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar