Nonstopmuffins (de ljusa längst fram) och choklad & apelsinmuffins (alltså de längst bak)
Nonstopmuffins, ca 14 st
4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm mellangrovt havssalt
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl rapsolja
1 dl vaniljyoghurt
2 dl mjölk
100 gram nonstop (dela dem gärna på mitten)
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda ägg, olja, mjölk och yoghurt i en annan.
Häll mjölblandningen i äggblandningen och häll i muffinsformarna (jag sätter fina pappersformer i en muffinsplåt). Lägg nonstop på toppen (tryck ner några).
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Choklad och apelsinmuffins, ca 14 st
4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm mellangrovt havssalt
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl rapsolja
3 dl mjölk
80-100 gram hackad mörk choklad
3 msk apelsinmarmelad
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda ägg, olja och mjölk i en annan.
Häll mjölblandningen i äggblandningen, rör ner apelsinmarmelad samt choklad och häll i muffinsformarna (jag sätter fina pappersformer i en muffinsplåt).
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar