onsdag 27 juli 2011

Muffins nonstop......... och agelsin och chokladmuffins


Nonstopmuffins (de ljusa längst fram) och choklad & apelsinmuffins (alltså de längst bak)



Nonstopmuffins, ca 14 st


4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm mellangrovt havssalt
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl rapsolja
1 dl vaniljyoghurt
2 dl mjölk
100 gram nonstop (dela dem gärna på mitten)

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda ägg, olja, mjölk och yoghurt i en annan.

Häll mjölblandningen i äggblandningen och häll i muffinsformarna (jag sätter fina pappersformer i en muffinsplåt).  Lägg nonstop på toppen (tryck ner några).

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.



Choklad och apelsinmuffins, ca 14 st

4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm mellangrovt havssalt
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl rapsolja
3 dl mjölk
80-100 gram hackad mörk choklad
3 msk apelsinmarmelad

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda ägg, olja och mjölk i en annan.

Häll mjölblandningen i äggblandningen, rör ner apelsinmarmelad samt choklad och häll i muffinsformarna (jag sätter fina pappersformer i en muffinsplåt).  

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar