söndag 31 juli 2011

Kladdkaka med lakrits


Kladdkaka med klippt ekologisk lakrits. Låter det gott? Jag tyckte det var ganska gott men chokladälskare som jag är så gillar jag ändå bäst utan lakrits.... De andra i familjen tyckte det var kul och mkt gott!





200 g margarin
200 g mörk choklad (Guido Castagna 76% kakaohalt är ljuvlig i)
4 ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 krm mellangrovt havssalt
75 g seg sötlakrits (ekologiska lakritsskruvar från Glycyrhiza Glabra)

Smält smöret, lägg i chokladen (bryt i bitar) och tag av kastrullen från plattan. Rör tills chokladen är smält i smöret. Låt svalna ngt.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker. Häll i chokladblandningen.
Rör ner mjöl, 50 g av lakritsen och salt. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.

Låt svalna. Den kan med fördel göras dagen innan servering.
Garnera med resten av lakritsen.

Jag serverade med lakritspuckglassen från GB men det var även mycket gott med Carte d’Or Crema di Mascarpone från GB.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar