tisdag 18 juni 2024

Midsommartårta - cheesecake med limoncellocréme och maränger

Varför inte servera med rabarberlemonad från Göteborg och Maisons ljuvliga jordgubbskolor? Ni hittar dem här.

Midsommartårta  - cheesecake med limoncellocréme och maränger

Botten:

200 gram digistivekex (glutenfria om ni vill ha glutenfri tårta)

75 gram smält smör

Mixa kexen, häll i smöret och blanda. Häll upp detta i en bakpappersklädd form med avtagbar kant som är 20-22 cm i diameter. Ställ i kylen.

Tårtfyllning:

3 blad gelatin

400 gram naturell färskost

2 äggulor

1 dl nötcréme med limoncello

2 dl florsocker

1 citron (enbart citronsaften)

2 dl grädde

1 dl minimaränger

Lägg gelatinbladen på en tallrik och täck med vatten. Låt detta stå och svälla i 5-8 minuter.

Rör ihop färskost, äggulor, curd och florsocker i en skål och ställ åt sidan. Vispa grädden i separat skål och ställ åt sidan. Värm citronsaften sakta och lägg i gelatinbladen och rör tills de smält (krama ur bladen innan de tillsätts).

Blanda nu citronblandningen med äggsmeten. Vänd sist i den vispade grädden. Rör i marängerna.

Häll smeten på kexbotten, täck med plastfolie och ställ i frysen. Den behöver stå i frysen minst 3-4 timmar så förbered gärna i god tid.

Vid servering. 

Ta fram den ur frysen och formen minst 30-45 minuter innan servering. Ibland tar det nästan en timme innan den är lagom smält.

Dekorera med jordgubbar, Brutti e Buoni, minimaränger och små chokladlinser.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar