En hitt! Mixa eller hacka chokladmyntan väl annars känns det att du tuggar på ett blad. Men vilken bra smakkombination! Mums! Toppa med grädde (eko såklart).
Kladdkaka med chokladmynta, 1 längd
100 g smör eko
100 g mörk kvalitetschoklad ex Kallari 85%
2 ägg eko
0.75 dl rårörsocker eko
1 krm mellangrovt havssalt
0.5 dl färsk chokladmynta
1 dl vetemjöl eko
Ta fram en avlång brödform och klä med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, rör i chokladen som ska vara välhackad. Ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och salt i en skål. Rör i chokladsmeten och myntan (kör gärna myntan i en mixer eller matberedare. Tillsätt lite socker om det ej vill mixas sönder).
Sikta i mjölet. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Denna är nästan godare dagen efter och dagen efter.... Servera med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar