söndag 26 oktober 2014

Kladdkaka med chokladmynta


En hitt! Mixa eller hacka chokladmyntan väl annars känns det att du tuggar på ett blad. Men vilken bra smakkombination! Mums! Toppa med grädde (eko såklart).

Kladdkaka med chokladmynta, 1 längd

100 g smör eko
100 g mörk kvalitetschoklad ex Kallari 85%
2 ägg eko
0.75 dl rårörsocker eko
1 krm mellangrovt havssalt
0.5 dl färsk chokladmynta
1 dl vetemjöl eko

Ta fram en avlång brödform och klä med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, rör i chokladen som ska vara välhackad. Ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och salt i en skål. Rör i chokladsmeten och myntan (kör gärna myntan i en mixer eller matberedare.  Tillsätt lite socker om det ej vill mixas sönder).
 Sikta i mjölet. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Denna är nästan godare dagen efter och dagen efter.... Servera med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar