Äpplekaka med glasyr
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl olja (raps använder jag)
4 dl finrivet äpple (1 dl grovrivet+3 dl finrivet) ca 3-5 äpplen
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
120 g phiadelphiaost
40 g margarin
3 dl florsocker
Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader.
Riv äpplena fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en skål.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner olja och morötterna.
Rör ner de torra ingredienserna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
Gör glasyren under tiden. Vispa ihop alla ingredienser och bred på kakan då den svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar