söndag 13 oktober 2013

Äpplekaka med glasyr

En variant på morotkaka. Inte lika god kanske men ett kul recept när det är äppletider.



Äpplekaka med glasyr

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl olja (raps använder jag)
4 dl finrivet äpple (1 dl grovrivet+3 dl finrivet) ca 3-5 äpplen
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker

Glasyr
120 g phiadelphiaost
40 g margarin
3 dl florsocker

Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader.

Riv äpplena fint. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en skål.

Vispa ägg och socker pösigt.

Rör ner olja och morötterna.

Rör ner de torra ingredienserna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.

Gör glasyren under tiden. Vispa ihop alla ingredienser och bred på kakan då den svalnat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar