125 gram mörk choklad
90 gram rumsvarmt smör
3 dl farinsocker
2 ägg
2 dl mjölk
2 krm vaniljpulver
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
4 smulade smaskiga kakor
1 krm mellangrovt havssalt
Frostning
125 gram rumsvarmt smör
300 gram siktat florsocker
2 krm vaniljpulver
0.5 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader.
Förbered muffinsformarna.
Smält chokladen i micro el över vattenbad (jag kör 2x1 minut i micron och rör emellan.
Vispa smör och farinsocker. Tillsätt äggen. Häll i chokladen och mjölken. Sikta i alla torra ingredienser. Rör sist i de krossade kakorna och saltet. Häll i formarna och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar