tisdag 11 december 2012

Banankaka med mörk choklad

Räddningen för bruna bananer:)



Banankaka med mörk choklad, 1 st

75 gram smör eller margarin
2.5 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 bananer
100 gram mörk choklad (använde idag Kallari 75%)
2.5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna. Hacka den mörka chokladen. Låt allt ligga i var sina skålar så länge. 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant alt klä den med bakplåtspapper.
Blanda ner socker, mjölk, salt och vaniljsockret i smöret. Dela äggulor från vitorna. Häll i gulorna i smörblandningen och lägg vitorna i en egen skål. Vispa vitorna hårt. Blanda mjöl och bikarbonat i en skål. Häll nu i choklad och bananer i smörblandningen. Sikta i mjölblandningen. Vänd sist i äggvitorna.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.

Låt svalna och sedan kan ni njuta. Den är god i många dagar men den går också att frysa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar