En smaksensation tycker jag. Nästa kladdkaka med årgångsglögg blir på vit choklad:)
Kladdkaka med smak av årgångsglögg 2012
200 gram margarin/smör
200 gram mörk choklad (Kallari 75%)
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
4-5 msk årgångsglögg julen 2012 (Yuzu Ingefära)
1 krm mellangrovt havssalt
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper eller smörj och bröa.
Smält smöret. Lägg i chokladen som är i bitar. Tag från plattan och rör tills chokladen smält. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker. Vispa i chokladblandningen, glögg och salt. Sikta i mjölet.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 16-20 minuter men passa så den inte blir för okladdig:)
Denna är godast nästan dagen efter och dagen efter det osv. Går fint att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar