Vit och mörk kladdkaka med lakrits och hallon, 1 st
Mörk kladdkaka:
100 g margarin eller smör
100 g mörk choklad (jag använde Guido Castagnas Ghana)
0.75 dl strösocker
2 ägg
1.25 dl mjöl
0.5 krm mellangrovt havssalt
2 dl hallon
Vit kladdkaka:
100 g margarin eller smör
100 g vit choklad (jag använde Guido Castagna)
0.75 dl strösocker
2 ägg
1.25 dl mjöl
1 krm mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad)
2.5 tsk lakritspulver (1886 ekologiskt lakritspulver från Italien)
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en form med avtagbar botten med bakplåtspapper eller smöra och bröa formen.
Tag fram två kastruller och häll 100 gram smör i vardera. Smält smöret. Tag av från plattan och rör i hackad choklad. Tag den vita chokladen i ena kastrullen och den mörka i den andra. Rör tills allt är smält. Den vita chokladen är lite lurig att smälta men vispa den efter ett tag med en visp så löser den sig.
Tag fram två bunkar och knäck 2 ägg i vardera bunke. Häll 0.75 dl socker i varje. Vispa. Häll i saltet. 1 krm i den vita och 0.5 krm i den mörka. Vispa nu ner chokladblandningen. Den vita i den med 1 krm salt och den mörka i den andra. Rör ner 1.25 dl siktat mjöl i vardera bunke. OBS använd 2 vispar:) Häll nu lakritsen i den vita smeten.
Häll den mörka smeten formen.
Strö över ca 2 dl hallon och toppa med den ljusa kladdkakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter. Den ska vara kladdig så Låt den ej stå över 25 minuter...
Så här kladdig är den endast dag 1. Därav att den nästan är godare dag 2 och framåt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar