Dessa bullar piffade jag till med ett rivet äpple i och att doppa dem i både kanel och socker. De blev både saftiga och mumsiga. De som skall frysas ska ej doppas i smör och socker ännu.
Äpple och kanelkringlor, 36 st
50 gram jäst
4 dl mjölk
1.25 dl socker
0.75 tsk salt
2 krm hjortronsalt
14-16 dl vetemjöl
200 gram rumsvarmt smör/margarin
Pensling
Pensling
1 ägg
Garnering
smör
socker+kanel
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken som ska vara fingervarm, ca 37 grader. Häll lite över jästen och rör tills jästen är löst. Häll i resten av vätskan och äpplet.
Tillsätt resten av ingredienserna (ta sist i smöret) och knåda till en smidig deg. Gärna i en hushållsassistent.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Dela degen i 2 bitar. Låt den ena degen ligga kvar i bunken under duken. Dela var deg i 3 bitar som delas igen i 3 bitar. Rulla till smala längder och gör ett O och lägg ner ändarna över ena änden. Mina blev som små knutar...
Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter.
Låt svalna lite på en skärbräda eller galler. De som skall ätas nu kan ni pensla med smält smör även om de är ljumna och doppa dem i en blandning av socker och kanel. Frys resten av bullarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar