Mazariner, ca 20 st
125 g smör el margarin
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0.5 dl socker
Fyllning:
200-225 g mandelmassa (jag tog 225 g)
70 g smör el margarin
2 små eller 1 stort ägg
0.75 dl vetemjöl
Sätt ut 20 formar på en plåt.
Skär smöret i tärningar och häll över mjöl och socker. Nyp ut smöret och knåda till en deg. Den ramlar isär lätt men det är ok. Sätt in den i kylen.
Mixa mandelmassan i en matberedare. Häll i smöret. Häll i ägg och vetemjöl och mixa.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut degen ur kylen och dela i 20 bitar. Tryck ut degen i formarna. Häll på fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna.
Gör nu lite glasyr. Florsocker och vatten och vill ni kan ni alltid hälla i lite karamellfärg. Räkna med ca 3 dl florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar