Cheesecake på browniebotten, blir ca 10-15 bitar
Botten:
115 g margarin eller smör
125 g mörk choklad (Guido Castagnas 76% är ljuvlig!)
2 1/2 dl strösocker
2 vispade ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 krm mellangrovt salt
Cheesefyllningen:
400 g cream cheese
knappt 1 1/2 dl strösocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
1 överfull dl naturell yoghurt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader och lägg ett bakplåtspapper i en brownieform ca 20x26 cm.
Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladen och rör tills det är en slät chokladsmet. Rör i sockret. Tillsätt nu ägg och mjölk och vispa hela tiden. Äggen tar ni ett åt gången.
Vänd ner mjölet siktat. Rör snabbt ihop smetet och häll ut i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk sedan till 160 grader.
Under tiden den är inne gör ni cheesen:) Vispa ihop alla ingredienser till en slät god fyllning. Häll på kakan och grädda i ytterligare ca 45 minuter eller då ostsmetens mitt har stelnat.
Låt stå några timmar innan servering. Garnera med smält choklad.
Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladen och rör tills det är en slät chokladsmet. Rör i sockret. Tillsätt nu ägg och mjölk och vispa hela tiden. Äggen tar ni ett åt gången.
Vänd ner mjölet siktat. Rör snabbt ihop smetet och häll ut i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk sedan till 160 grader.
Under tiden den är inne gör ni cheesen:) Vispa ihop alla ingredienser till en slät god fyllning. Häll på kakan och grädda i ytterligare ca 45 minuter eller då ostsmetens mitt har stelnat.
Låt stå några timmar innan servering. Garnera med smält choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar