fredag 1 april 2011

Sockerkaka med lakrits, gott!

Då fortsätter lakritsbaket. Gjorde en favorit i repris med drömtårtan med lakritskräm. Den är mums! Men idag blir det recept på sockerkaka med lakrits och citron.


50 g margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk lakritspulver (jag använder ekologiskt lakritspulver från Kalabrien, Italien)
några tsk citronsaft (efter smak)
1 dl mjölk

Smörj och bröa en form.

Smält margarinet och ställ det åt sidan så det får svalna.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Vispa ägg och socker poröst i en annan skål. Tillsätt mjölk och margarin. Rör försiktigt ner de torra ingredienserna. Sikta gärna.

Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 175 grader.

Enkelt att göra men mycket gott! 

3 kommentarer:

  1. Tack för denna. Man skall bara läsa hela innan man startar :)
    1/blanda alla torra ingredienser=check
    2/vispa ägg och socker poröst= crap har redan blandat de torra ingredienserna 😄

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha EXAKT så gjorde jag men det gick ju att äta iaf

      Radera
  2. :) Hoppas att det blev gott i alla fall. Tror det går finfint ändå! Trevlig helg! / Erica

    SvaraRadera