tisdag 26 april 2011

Frossa i chokladbiskvier. Baka i långpanna!

Chokladbiskvi i långpanna (bakas i ugnsplåten)

Smörj ett bakplåtspapper som läggs på en ugnsplåt. Sätt ugnen på 200 grader.

8 äggvitor
4 dl socker
400 g malda mandlar

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker och mandeln. 
Bred ut över bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Vispa under tiden ihop krämen.
300 g margarin / smör (ex hälften av vardera)
4 dl florsocker
4 äggulor
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Bred detta över botten då den svalnat

Smält 250 g mörk choklad och blanda i 3 msk olja. Pensla ut detta på toppen av kakan. 

Då chokladen börjar stelna skär då kakan i lagom stora bitar.

1 kommentar:

  1. Yngsta Herr Ilskebytta kommer bli överlycklig av en LÅNGPANNA biskvier :) Ska omedelbums ut och sätta igång. Tack

    Ilskebyttan :)

    SvaraRadera