Solkaka med hasselnötter och citron
2 ägg eko
1.75 dl socker
2 dl mjöl eko
2 tsk bakpulver
2 msk citronsaft
1 dl vatten
1 dl vatten
0.5 dl hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform a 1.5 liter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och ställ åt sidan. Koka upp vattnet. Mal hasselnötterna och vänd i det i smeten. Vänd i vatten och citron. Sikta sist i mjölblandningen. Vänd i det och häll upp i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
Topping
100 g smör
1 dl socker
1 dl kokos ev lite till
1 äggula
1 msk citronsaft
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka upp och tag från plattan. Rör i kokos och vispa snabbt i äggulan. Rör sist i citronsaften. Rör lite till och bred sedan ut över kakan och toppa med lite mer kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar