fredag 10 april 2015

Chocolate cream pie, smarrrrrrigt!

Hm jag insåg just hur enkelt det är att koka egen vaniljsås... En enkel tårta att göra fast det kan verka krångligt... Rekommenderas!




Chocolate cream pie

1 paket ballerina kladdkaka
40 g smält smör

Mixa kakorna i en matberedare och mixa i smöret. Tryck ut i en form med avtagbar kant (max 24 cm i diameter).

Chokladkräm
0,75 dl socker
2 msk majsstärkelse
1 nypa salt
2 äggulor
3,5 dl mjölk
100 g mörk choklad
15 g smör
1 tsk vaniljsocker
Häll socker, majsstärkelse och salt i en kastrull. Vispa ihop äggulor och mjölk och vispa i det. Värm det försiktigt och vispa ofta till en kräm (konsistens som bearnaisesås) ca 10 minuter. Tag från plattan och vispa i choklad, smör och vaniljsocker. Låt stå i ca en timme. Bred på tårtbotten och ställ i kylen i ca 6 timmar.

Garnering:
3 dl vispad grädde
ev kakao och chokladflisor

Vid servering bred på vispad grädde och garnera.
Supersmarrig tårta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar