fredag 10 april 2015

Biskvi i långpanna, favorit i repris



Denna gång gjorde jag en halv sats i en mindre långpanna för att bli av med alla mina äggvitor. Googlade att en äggvita väger ca 35 gram och jag hade 140 gram så det räckte precis. En omgång på ca 4 äggvitor alltså.




Chokladen har knappt stelnat. Är man sugen så...



Biskvi i långpanna, favorit i repris


Sätt ugnen på 200 grader.

4 äggvitor (140 g)
2 dl socker
200 g malda mandlar (hade 150 g och kompletterade med 50 g malda hasselnötter, blev kanon)

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, lite åt gången. Vänd ner mandeln/nötterna. 
Bred ut över bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.




Vispa under tiden ihop krämen.
150 g margarin / smör (ex hälften av vardera)
2 dl florsocker
2 äggulor
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Bred detta över botten då den svalnat.

Smält 150 g mörk choklad och blanda i 1,5-2 msk neutral olja (använde olivolja i brist på solros och raps och det gick bra). Skeda ut och pensla försiktigt ut det på toppen av kakan. 

Då chokladen börjar stelna skär då kakan i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar