Hm jag insåg just hur enkelt det är att koka egen vaniljsås... En enkel tårta att göra fast det kan verka krångligt... Rekommenderas!
Chocolate cream pie
1 paket ballerina kladdkaka
40 g smält smör
Mixa kakorna i en matberedare och mixa i smöret. Tryck ut i en form med avtagbar kant (max 24 cm i diameter).
Chokladkräm
0,75 dl socker
2 msk majsstärkelse
1 nypa salt
2 äggulor
3,5 dl mjölk
100 g mörk choklad
15 g smör
1 tsk vaniljsocker
Häll socker, majsstärkelse och salt i en kastrull. Vispa ihop äggulor och mjölk och vispa i det. Värm det försiktigt och vispa ofta till en kräm (konsistens som bearnaisesås) ca 10 minuter. Tag från plattan och vispa i choklad, smör och vaniljsocker. Låt stå i ca en timme. Bred på tårtbotten och ställ i kylen i ca 6 timmar.
Garnering:
3 dl vispad grädde
ev kakao och chokladflisor
Vid servering bred på vispad grädde och garnera.
Supersmarrig tårta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar