Apelsincupcakes, 18 st
150 g smör eller margarin
1.5 dl socker
2 ägg
1 dl gräddfil
1.5 dl filmjölk
1 apelsin, både rivet skal (av hela) och saft av halva
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mortlad kardemumma
2 nypor flingsalt
40 gram finriven mandelmassa
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett åt gången. Vänd i gräddfil, filmjölk och apelsin. Blanda alla torra ingredienser och vänd i det samt mandelmassan. Klicka upp i formar (gärna i muffinsformar). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, 200 grader. Låt svalna.
Frosting
100 g smör, rumsvarmt
100 g phiadelphiaost
3 dl florsocker
rivet skal av en apelsin
Vispa ihop frostingen och häll i sprits alt klicka på cupcaksen.
Enjoy!
(Ps de höll sig fint och var riktigt goda även 5 dgr senare... Inte lika fina dock...)
(Ps de höll sig fint och var riktigt goda även 5 dgr senare... Inte lika fina dock...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar