torsdag 2 maj 2024

Drömtårta med äpple- och lakritssylt

 Drömtårta med äpple- och lakritssylt


3 ägg

2 dl socker

3/4 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

 

Krämen är lager 1

100 g smör el marg

1,5-2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

 

Sylt som lager 2 

2 dl äpple- och lakritssylt, finns här!

 

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla på lite neutral olja (brukar använda rapsolja).

 

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten. Rör försiktigt.

 

Tag en slickepott och smeta ut smeten över bakplåtspappret. Jag brukar lämna ett par cm åt alla håll.

 

Grädda i ca 5-6 minuter i mitten av ugnen. Stå och vakta för det går fort!!!

 

Strö socker eller kokos över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på detta. Drag av det gamla bakplåtspappret och låt svalna. Dra försiktigt från ett hörn så pappret lossnar ordentligt

 

Gör krämen:

Rör smör och allt socker poröst och rör i resten av ingredienserna. Bred på kakan, bred sedan på sylten uppepå och rulla ihop drömtårtan. Låt den stå en stund innan servering. Den är nästan ännu godare dagen efter det och dagen efter det:-)​


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar