torsdag 14 mars 2024

 Goda äggvåfflor med choklad, toppade med jordnötskräm eller citron- och flädergrädde

  • Våfflor delux med en fantastisk jordnötscreme och en citrusgrädde. Dessutom kryddade jag våfflorna med Marous magiska kakao, mums mums.

  • 50 gram smör
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao (använd gärna galet goda och fantastiska Marou)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt

Smält smöret och låt stå och svalna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa i mjölken och rör till klumpfri smet. Vispa i äggen och sist smöret.

Sätt på våffeljärnet och pensla på lite smör och grädda våfflorna.

Att toppa med:
3 dl grädde lätt vispat och rör ut i  citron och flädermarmelad, smaksätt efter din smak. 0,5-1 burk. Stockuts goda marmelad hittar ni här.

Jordnötskräm från ljuvliga La Perla hittar ni här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar