Popart?
En ljuvlig dessert men bara för den som gillar kraftig chokladsmak. En ren och enkel dessert med lite socker. Sockret i desserten är bara lite från chokladen och det som är i popcornen.
En ljuvlig dessert men bara för den som gillar kraftig chokladsmak. En ren och enkel dessert med lite socker. Sockret i desserten är bara lite från chokladen och det som är i popcornen.
Whiskymousse med popcorn, popart?, 4 port eller många skedar vid små desserter
125 g smält mörk choklad av hög kvalitet och kakaohalt, ex Kallaris 85% eller Guido Castagnas 76%
3 ekologiska ägg
15-25 g hackad mörk choklad av samma märke som ovan
1.5-2 msk whiskey
Dekoration
Karamelliserade popcorn, macchiato och whiskysmak från
Joe´s & Sephs
Smält chokladen i en skål (jag kör 2x1 minut i micron och rör emellan). Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i gulorna i den smälta chokladen som fortfarande är varm. Rör i whiskyn. Vänd ner äggvitan i chokladen. Rör sist i den hackade chokladen. Häll i glas och låt stå i rumstemperatur i några timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar