100 g smör
200 g mörk choklad ( ex Guido Castagnas 76%)
2 ägg
1.5 dl socker
1 nypa havssalt
2 msk rom
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smält smöret och häll i chokladen hackad. Rör till en jämn smet. Häll ägg och socker i en skål och vispa. Rör i chokladblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna och häll i en smord och bröad liten form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter innan kakan stjälps upp. Låt svalna.
Glasyr
1-2 msk snabbkaffepulver
0.75 msk vatten
50 g smör
100 g choklad
1-2 msk rom
Rör ut kaffepulvret med vattnet i en kastrull. Lägg i smör och choklad och smält på låg värme. Tillsätt romen och ringla över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar