söndag 3 november 2013

Chokladkräm med hallon

Chokladkräm med hallon
3 dl grädde
300 g mörk choklad (kvalitetschoklad ex Guido Castagna)
1 äggula
1.5 msk smör
3 tsk vaniljsocker
Lite vatten
0.5 dl mosade hallon

Kanel att strö uppepå och garnera desserten med
En klick grädde

Värm grädden och låt sjuda någon minut. Tag av kastrullen från plattan och tillsätt chokladen (hackad) och rör tills det är en kräm. Sätt den snabbt på plattan igen om det inte löses. Rör i äggulan och smöret. Rör ev i lite vatten om ni ser att det blir konstig el grynig konsistens. Rör rör rör... Rör sist i vaniljsocker och hallonmoset. Häll upp i 4-6 formar och ställ kallt ett par timmar. Vid servering kan man strö lite kanel, lakritspulver eller lite färska hallon på. Klicka gärna lite grädde på.
Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar