Vit chokladbavarois, 6 desserter
2,6 dl mjölk
1/2 vaniljstång
4 äggulor (ca 70-80 g)
1,5 dl strösocker
4 blad gelatin
150 g vit choklad (ex Guido Castagna)
1 stor dl turkisk yoghurt
1,5 dl grädde
Nu sätter vi igång:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp mjölk och vaniljstången som skall vara delad på mitten med fröna utskrapade och tillsatta i mjölken.
Vispa upp äggulorna med sockret i en separat skål. Häll mjölken sakta över äggvispet. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och vispa samtidigt som allt värms till ca 85 grader.
Tag av kastrullen från spisplattan och häll i gelatinet och rör ut. Rör sedan i den vita chokladen. Rör till en jämn smet.
Låt svalna.
Vänd ner yoghurten först och sedan vispad grädde.
Häll upp i serveringsskålar eller formar och ställ svalt.
Tag fram dem 30 minuter innan servering och garnera med det du gillar.
God vit choklad från Guido Castagna (finns att köpa på www.ecoefashion.com)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar