tisdag 4 oktober 2011

Kladdkaka med vit chokladmousse och passionfrukt

Kladdkaka med vit chokladmousse toppad med passionfrukt




200 g margarin
200 g mörk choklad (Guido Castagna 76% kakaohalt är ljuvlig i)
4 ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 krm mellangrovt havssalt

Smält smöret, lägg i chokladen (bryt i bitar) och tag av kastrullen från plattan. Rör tills chokladen är smält i smöret. Låt svalna ngt.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker. Häll i chokladblandningen.
Rör ner mjöl och salt. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 14 minuter.

Låt svalna. Den kan med fördel göras dagen innan servering.

Dags att göra vit chokladmousse
Smält 100 g vit choklad, låt svalna något
Vispa ner en äggula i chokladen. Rör ordentligt!
Vispa 2.5 dl grädde, något hård, och vänd ner i chokladsmeten.

Häll på chokladtårtan och låt stå i kylen några timmar innan servering. Ta fram kakan någon halv till timme innan servering.

Jag garnerade med 3 passionfrukter och serverade med vispad grädde till (grädden kan uteslutas).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar