Idag bjuds det iaf på fondue till middag och lördagsfest:-) Desserten är redan klar!
Kärleksmums är mums! I detta recept tog jag bort kakaon och använde mörk choklad istället.
80 g mörk choklad
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 krm mellangrovt havssalt
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna.
Smält smöret. Tag av plattan och häll i hackad choklad. Rör ihop dem.
Blanda alla torra ingredienser (ej salt). Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Häll i chokladblandningen mjölken och saltet. Sila sist i mjölblandningen.
Häll i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 15 min el då stickan är torr.
Låt den svalna och under tiden kan ni göra krämen som skall bredas på.
Smält 80 g smör. Häll i
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
3.5 dl florsocker
3 msk kallt kaffe
Bred detta över kakan och garnera med kokos.
Jag hann göra en kladdkaka med havssalt och lakritspulver men det blev för lite lakritssmak tycker jag så den måste allt göras om innan receptet kommer till er:-) Dock kan jag säga att en kladdkaka aldrig tagit slut så fort i vårt hushåll så jag kanske borde lägga ut receptet ändå? Får fundera lite. Gillar ni lakrits så finns det ekologiskt lakritspulver (Italienskt så klart:-)) på ecoefashion.com bara ett tips!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar