Rulltårta som lätt blir till bakelser
3
ägg
2
dl socker
2
dl vetemjöl
2
tsk bakpulver
1/2
dl mjölk eller vatten
Fyllning
2 dl sylt, jag använde 1 burk av Resvilles goda hallon- och flädersylt, finns här
Sätt
ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsplåt och lätt på bakplåtspapper. Pensla ut lite neutral olja på bakplåtspappret så kakan lätt lossnar efter gräddning. Jag brukar använda rapsolja.
Vispa
ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta i det i
äggblandningen. Rör försiktigt. Rör sist i mjölken (eller vattnet om ni vill ha det). Bred ut smeten på en
bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5-6 minuter. Håll koll så den
inte bränns.
Stjälp
upp kakan på ett bakplåtspapper som ni täckt med kokos eller strösocker och drag av det gamla pappret. Om det
sitter fast kan ni pensla med kallt vatten på baksidan av pappret.
Låt
svalna.
Bred ut sylten
ovanpå. Rulla ihop och njut.
Kakan är god som den är men för att festa till det så kan ni breda på vispad grädde på hela längden innan ni skär i bitar och kanske dekorerar den med kolasås eller krokantströssel eller varför inte bara färska bär!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar