En riktigt god chokladboll är en fantastisk fika! Lätt att slänga ihop, ingen ugn behövs. Jag brukar faktiskt mixa mina (ska sanningen fram gillar jag inte kletet på fingrarna...). Jag mixar först havregrynen lite så chokladbollarna upplevs lite mjukare och lenare. Hemligheten är att röra i 24-30 gram smält choklad i smeten. Det blir riktigt fylligt och gott. Jag som tycker Marou har den absolut bästa chokladen i världen lyxade och använde både deras kakao och lite mjölkchoklad från dem till smeten.
Här finner ni recept på godsaker. Choklad är favoriten vilket kommer att synas i recepten. Lakrits en annan favorit. Mitt mål är att finna det perfekta muffinreceptet (men det blir lite annat i mellan). Jag gillar enkla och klassiska recept men kanske lite kryddade med exempelvis lakrits.
torsdag 2 maj 2024
Chokladboll delux rullade i krokantströssel
Chokladboll delux
100 g smör
1,5 dl florsocker
2-3 msk kakao, Marous kakao hittar ni här
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 dl havregryn (ta glutenfria om ni vill ha glutenfria chokladbollar)
1 msk kallt starkt kaffe
24-30 gram smält god choklad
Rulla i:
Kokos eller krokantströssel, goda kolaprodukter med havssalt från franska Maison finner ni här
Häll alla torra ingredienser i en mixer och mixa. TIllsätt resten och mixa till en fin smet. Rulla lagom stora chokladbollar och rulla i kokos eller varför inte lite krokantströssel. Maison har lyxigt krokantströssel med havssalt!
Etiketter:
Choklad,
Kondiskakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar