torsdag 2 maj 2024

Chokladboll delux rullade i krokantströssel

 En riktigt god chokladboll är en fantastisk fika! Lätt att slänga ihop, ingen ugn behövs. Jag brukar faktiskt mixa mina (ska sanningen fram gillar jag inte kletet på fingrarna...). Jag mixar först havregrynen lite så chokladbollarna upplevs lite mjukare och lenare. Hemligheten är att röra i 24-30 gram smält choklad i smeten. Det blir riktigt fylligt och gott. Jag som tycker Marou har den absolut bästa chokladen i världen lyxade och använde både deras kakao och lite mjölkchoklad från dem till smeten.



Chokladboll delux

100 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 dl havregryn (ta glutenfria om ni vill ha glutenfria chokladbollar)
1 msk kallt starkt kaffe
24-30 gram smält god choklad

Rulla i:
Kokos eller krokantströssel, goda kolaprodukter med havssalt från franska Maison finner ni här

Häll alla torra ingredienser i en mixer och mixa. TIllsätt resten och mixa till en fin smet. Rulla lagom stora chokladbollar och rulla i kokos eller varför inte lite krokantströssel. Maison har lyxigt krokantströssel med havssalt! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar